SPF geriausias Tavo odos draugas

Geri orai nepaliauja lepinti, trumpos rankovės ir lengvi drabužiai neapleidžia mūsų spintų, o kaip su apsauga nuo saulės?


Nors UV spinduliai sėkmingai užsimaskuoja jaukia saulės šiluma ir tarsi glosto mūsų odą, negalime leistis užburiami šiomis jaukiomis glamonėmis. Apie SPF dažniau pagalvojame, kuomet mūsų laukia atostogos prie jūros, diena paplūdimyje arba ant ežero kranto. Bet juk saulė niekur nedingsta mums būnant mieste ar einant pasivaikščioti parke. SPF turėtų tapti mūsų geriausiu draugu ne tik vasaros metu, ši draugystė pagrįsta ištikimybe, atsidavimu ir ilgalaikiu palaikymu pasiteisina ištisus metus.


Į ką atkreipti dėmesį renkantis apsaugą nuo saulės?

Cheminiai ir fiziniai filtrai nuo saulės


Cheminiai filtrai pirmiau turi įsigerti į odą, tam, kad galėtų pradėti veikti iš vidaus. Jie sugeria saulės spindulius ir paverčia juos nežalinga odai šilumos energija. Fiziniai, dar vadinami mineraliniais, filtrai atspindi saulės spindulius neprileisdami jų prie odos ir veikia iškart.


Fizinės apsaugos privalumai:

  • Veikia iškart 
  • Nereikia nuplauti norint atnaujinti
  • Nedirgina odos
  • Galima sluoksniuoti nepakenkiant veiksmingumui


UVA / UVB apsauga 


Renkantis tinkamą odos apsaugą, svarbu atkreipti dėmesį į plataus spektro filtrus turinčias priemones. Turėtume saugotis tiek UVA, tiek UVB spindulių, kadangi abi rūšys yra žalingos odai. 


UVA spinduliai prasiskverbia net pro debesis ar stiklą, nepaisant to, kad yra mažiau intensyvūs, pasiekia mūsų odą ištisus metus, lemia raukšlių atsiradimą, spartina odos senėjimo procesus. 


UVB spinduliai dirgina odą, lemia jos nudegimą ir paraudimą. Jie žaloja viršutinį odos sluoksnį, lemia odos vėžio atsiradimą. 


Rinkitės iš jums labiausiai tinkančių priemonių ir saugokite savo odą: